Nieuws / 2 februari 2021

“Een student is geen consument, maar regisseur van zijn of haar eigen leer- en werkproces”. HZ University of Applied Sciences (HZ) onderscheidt zich als een persoonlijke hogeschool, waarbij de studenten de mogelijkheid krijgen hun eigen leerroute vorm te geven. Deze persoonlijke aanpak moet ook terug te zien zijn in de campusgebouwen. Om dit te realiseren is HZ bezig met het vernieuwen van de huisvesting. Hierbij wordt ingezet op vernieuwend onderwijs, waarbij de verschillende opleidingen verdeeld zijn over twee locaties, namelijk: de Edisonweg in Vlissingen en Het Groene Woud in Middelburg.

Het creatieve, innovatieve proces

Het traject begon met concretiseren van de bestaande huisvestingsvisie, waarbij er aansluiting is gezocht met het onderwijsconcept van de HZ. Deze hernieuwde visie leidde voor zowel de Edisonweg als Het Groene Woud tot de wens om een bruisende netwerkcampus te zijn. Om antwoord te geven op de vraag ‘Hoe kom je tot een gezamenlijke netwerkcampus?’ is aan onze ontrafelexperts gevraagd om enerzijds een Programma van Eisen op te stellen met de gebruikers van locatie Edisonweg, en anderzijds een verbetertraject te realiseren voor Het Groene Woud.

Interactieve netwerkcampus

Dit proces is creatief en innovatief. “We zijn gestart in de corona-tijd, waardoor we genoodzaakt zijn om alle sessies online te houden. Dit vergt meer creativiteit in de voorbereiding en aandacht voor betrokkenheid van studenten en medewerkers van de hogeschool. In deze interactieve sessies wordt nagedacht over de gezamenlijkheid van de netwerkcampus. Daarbij zorgt huisvesting op basis van de onderwijsvisie ervoor dat je beiden onder de loep neemt. De manier waarop de HZ hierover nadenkt in deze roerige tijden, maakt het voor ons als adviseurs een avontuur om in mee te gaan.”

Los ook mijn vraagstuk op!

Ook een huisvestingsvraag?

Neem voor meer informatie over deze huisvestingsopgave of vrijblijvend advies voor onderwijsvastgoed en meer contact op met Pauline via telefoonnummer 030 – 637 63 77 of via een e-mail naar pvraaij@aestate.nl