Tijdens de studie Bouwmanagement en Vastgoedbeheer aan de TU Delft heeft Pity zich gespecialiseerd in vastgoedbeheer en publiek vastgoedmanagement, waarna ze afgestudeerd is bij de gemeente Den Haag. “Na mijn afstuderen wilde ik graag verder onderzoek doen naar het management van publiek vastgoed. Ik ben daarom begonnen als onderzoeker binnen de onderzoekssamenwerking van de Rijksgebouwendienst en de TU Delft op het thema Economisch Vastgoedmanagement. Dit heb ik twee jaar lang gedaan. Door dit onderzoek heb ik mijn promotieonderzoek vormgegeven; een internationaal vergelijkend onderzoek naar hoe rijksoverheden hun vastgoed beheren. Niet met als doel ‘de beste manier’ te vinden. Wel om inzichtelijk te maken welke consequenties bepaalde keuzes hebben, zodat er gefundeerde keuzes gemaakt kunnen worden. Ook heb ik inzichtelijk gemaakt welke impact de economische situatie en politiek-culturele omgeving hebben op het effect van te maken keuzes. Voor dit onderzoek heb ik diverse landen bezocht en meerdere maanden in het buitenland gewerkt.”

Docente vastgoedbeheer

Naast het onderzoek was Pity ook Universitair docent Vastgoedbeheer. In die rol was ze verantwoordelijk voor de module Corporate Real Estate Management, maar na haar onderzoek wilde ze meer. “Ik dacht ‘leuk al die theorie, maar hoe werkt dat nu in de praktijk?.’ En zo kwam Aestate op mijn pad. Aestate was toen net een jaar opgericht. Een klein, nieuw en groeiend bedrijf waar ik zelf nog veel aan kon bijdragen. Ik ben eerst deeltijd bij Aestate begonnen en daarnaast werkte ik nog deeltijd als Universitair docent, maar na een tijdje heb ik de volledige overstap gemaakt.”

Binnen Aestate is Pity verantwoordelijk voor het personeel en de kennisontwikkeling. “Ik sla graag een brug tussen theorieontwikkeling en toepassing in de praktijk. Zo heb ik de coördinatie over onze Aecademy, de onderzoeken die uitgevoerd worden, de werving van de afstudeerders en masterclasses. Hoe complexer de vraag, hoe leuker ik het vind. Ik wil graag een verandering teweegbrengen waardoor we samen tot oplossingen komen waar ze zelf nog niet aan gedacht hadden.”

De Aestate ontwikkeling

De afgelopen jaren heeft Aestate een flinke ontwikkeling doorgemaakt, niet alleen in omvang maar ook in het soort opdrachtgevers. “Ik ben trots op hoe we blijven door ontwikkelen en hoe wij Aestate positioneren. Wij maken complexe vragen behapbaar doordat we ze ontrafelen en met eenvoudig toepasbare oplossingen komen. Wij zijn echt in staat om wat er in het hoofd van de organisatie zit te ontrafelen en zo tot een gezamenlijke nieuwe visie te komen.”

Werkgeluk houden én voelen totdat ze stopt met werken vindt Pity het allerbelangrijkste. “Ik wil plezier blijven houden in mijn werk en gewoon leuke dingen doen. Aestate is voor mij een dynamische en enthousiaste club mensen waar ik iedere dag weer blij van word en graag mee samenwerk. Hier zit een groot deel van het plezier in, maar ook in het doen van opdrachten waarin we kunnen blijven ontwikkelen. Blijven leren, niet alleen, maar samen met een club mensen. Aestate is voor mij deze leuke club mensen.”

Nieuws

Nieuwe gezichten bij Aestate!

Pity Jongens - 15 februari 2024
DSC06466 copy
Nieuws

Locatiebezoek voor de TU Delft

Pity Jongens - 27 juni 2023
Spuigebouw Den Haag

Mijn specialisaties

/ Overheid
/ Huisvestingsmanagement

Mijn projecten