Programma van Eisen kantoor

Jouw organisatie en haar omgeving maken een continue verandering door, met name het afgelopen jaar zijn de veranderingen heel snel gegaan. Hierdoor wordt een keer het punt bereikt waarop de huisvesting niet meer aansluit bij de manier van werken van jouw organisatie. Bijvoorbeeld doordat je als organisatie meer gaat thuiswerken, waardoor er ruimte vrijkomt of de functie van je kantoor een andere invulling wilt geven. Maar het kan ook zijn dat je over te weinig of niet de juiste ruimte beschikt. Hoe pak je dit aan? Het is allereerst belangrijk om de kenmerken van jouw toekomstige huisvesting in kaart te brengen. Waar moet jouw toekomstige huisvesting aan voldoen, zodat deze huisvesting tegelijkertijd in lijn staat met jouw organisatiedoelen? Aestate helpt je bij het vastleggen van deze prestaties met een Programma van Eisen (PvE) voor jouw kantoor. Of het nu een renovatie van de kantooromgeving betreft of dat er een nieuwbouwpand gerealiseerd gaat worden.

Programma van eisen | Aestate

Passend Programma van Eisen kantoorhuisvesting

Het opstellen van jouw Programma van Eisen voor een kantoor begint bij het formuleren van ambities en randvoorwaarden. De vraag die hieraan ten grondslag ligt is welke huisvesting past bij jouw organisatie en wat wil je ermee bereiken? Hoe zien jouw werkprocessen er in de toekomst uit? Zowel op kantoor als daarbuiten. Dit staat los van het gebouw en de voorzieningen.

Voor een passend Programma van Eisen voor kantoorhuisvesting beantwoorden we na het formuleren van ambities en randvoorwaarden vragen als:

Hoe draagt de kantoorhuisvesting bij aan jouw organisatiedoelstellingen? Welke elementen wil je ondersteunen indien er sprake is van een nieuwe manier van werken? Zijn er verbeteringen of veranderingen nodig in de onderlinge samenwerking en communicatie? Welke uitstraling en kwaliteit past bij jouw organisatie? Welke duurzaamheidsambities kent jouw organisatie? En: is er sprake van ruimtelijke of financiële kaders met betrekking tot het realiseren van de kantoorhuisvesting?

Laat ons jouw huisvestingsadvies ontrafelen
Bezig met laden...
{{ stepID }} {{ getStepName(stepID) }}

Jouw verzoek is succesvol verzonden!

Hoeveel gebouwen omvat jouw vraagstuk?
Wat is de totale omvang van jouw gebouw(en) in vierkante meters?
Bevindt jouw organisatie zich in de publieke of private sector?(kies het meest passende antwoord)
Selecteer de sector die het beste past bij jouw organisatie.
Welke functie past het beste bij jouw vastgoed?
Uw antwoorden
- {{ answers['step' + i] }}

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Een langetermijnvisie

Bij het beantwoorden van deze vragen ontstaan discussies. Dit zien wij als een positief effect/gevolg, omdat op deze manier zoveel mogelijk scenario’s kunnen worden besproken. De verandering van organisaties is een voortdurend proces. Het tegenovergestelde geldt echter voor huisvesting. Doordat de ontwikkeltijd van vastgoed erg lang is, is er een langetermijnvisie op de huisvesting nodig. Organisaties veranderen voortdurend, voor huisvesting daarentegen geldt het tegenovergestelde. De lange ontwikkeltijd van vastgoed vraagt om een langetermijnvisie op de huisvesting. Maar de toekomst is niet te voorspellen.

Aestate brengt de discussie op gang met behulp van verschillende methodes. Dit doen wij onder andere door het organiseren van interactieve brainstormsessies of het gebruik van referentiebeelden en stellingen. Hiermee zorgen wij dat alle gebruikers loskomen van de huidige situaties en dagen we jou en jouw collega’s uit om op andere wijze na te denken over passende huisvesting voor de toekomst.

Huisvesting voor Leven Lang Ontwikkelen Onderwijs
Organisaties veranderen voortdurend, voor huisvesting daarentegen geldt het tegenovergestelde.

Een frisse kijkwijze op het Programma van Eisen

Wij gaan mee in de razendsnelle ontwikkelingen in en om jouw organisatie. We werpen een blik op de toekomst en lopen zelfs graag op de zaken vooruit. Door middel van onze frisse kijkwijze en de aandacht voor jouw organisatie te combineren, creëren we een succesformule. Jouw wensen en eisen gekoppeld aan jouw ambities en doelstellingen vormen het Programma van Eisen voor het kantoor.

Meer weten over Programma van Eisen?

Benieuwd hoe Aestate kan helpen met het opstellen van het Programma van Eisen voor jouw kantoor? Neem dan contact met ons op via 030 – 637 63 77 of via een mail naar info@aestate.nl.

Neem direct contact op!

Veelgestelde vragen

Wat is een Programma van Eisen? (PvE)

In een Programma van Eisen (PvE) brengen we in overeenstemming met jouw organisatiedoelen in kaart aan welke prestaties jouw toekomstige huisvesting moet voldoen.
Een greep uit onze projecten
Wij ontrafelen voor: