Na het afronden van zijn VMBO-TL wist Tom niet goed welke richting hij op wilde gaan. Hij is altijd heel sportief geweest en hier lag destijds ook voornamelijk zijn interesse. Daarnaast lag zijn interesse bij techniek. "Ik ben uitgekomen bij de studie Mechatronica Niveau 4 op het MBO. Achteraf een uitdagende studie geweest en ik heb hier erg veel geleerd. Bovendien een mooie basis voor de opstap naar het HBO. Al snel kwam ik uit bij de studie Facility Management. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van gehad. Nadat ik bij mijn vorige werkgever in aanraking kwam met huisvesting en vastgoedprojecten, ben ik enthousiast geworden. Afgelopen half jaar heb ik dan ook de minor Real Estate Challenge mogen doen. Vanuit deze minor ben ik in aanraking gekomen met Aestate en hebben zij mij de kans gegeven om een afstudeerscriptie te schrijven."

Topsport

Naast het studeren heeft Tom een topsportcarrière en hierdoor ook een speciale status bij zijn hogeschool om dit te kunnen combineren. "In de winter sta ik op de schaatsen en 's zomers ben ik actief op skeelers. Door de jaren heen heb ik veel nationale kampioenschappen mogen rijden en mooie uitslagen neergezet. Niet alleen ben ik daar zelf heel tevreden over, ook heeft het mij gebracht waar ik nu sta. Topsport beoefenen vergt veel discipline, zeker de combinatie topsport en studeren. Een strakke planning is cruciaal, zodat er een balans zit tussen trainen, studeren en ontspanning. Tevens is het sporten ook altijd een uitlaatklep geweest en helpt het mij ook om te presteren in het bedrijfsleven."

Sustainable Development Goals

De komende maanden zal Tom een afstudeeronderzoek doen bij Aestate. "Ik ben afstudeerder bij Aestate op het gebied van verduurzaming van huisvesting. Het doel van mijn onderzoek is het formuleren en meetbaar maken van de huisvesting gerelateerde Sustainable Development Goals voor de (potentiële) opdrachtgevers van Aestate, zodat er concreter advies gegeven kan worden.

Het ontwikkelen van een juiste huisvesting die aansluit bij de gebruiker, maar wel met het oog op de toekomst; dat is wat Tom belangrijk vindt. "Het is niet alleen van belang te kijken naar de eisen en wensen op korte termijn, maar ook de verantwoordelijkheid nemen voor de toekomstige generaties. Adaptief vermogen van een gebouw en verduurzaming van huisvesting zijn onderwerpen waar ik mij meer in wil specialiseren en die ik graag in de praktijk wil toepassen."

Nadat Tom zijn Bachelor Facility Management afgerond heeft, wil hij ervaring op gaan doen in de praktijk. "Ik heb momenteel niet de ambitie om een master te gaan volgen. Echter wil ik mij wel blijven ontwikkelen op zowel persoonlijk vlak en daarnaast mijn kennis vergroten op het gebied van FM en vastgoed. Nadat ik werkervaring op heb gedaan, sluit ik niet uit dat ik ooit een eigen bedrijf op ga zetten."

Mijn specialisaties

/ Duurzaamheidsadvies
/ Projectmanagement

Mijn projecten