Nieuws / 19 juli 2021

De verhuisdozen van de gezamenlijke diensten van de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam staan klaar. Na de zomervakantie verhuizen de circa 700 medewerkers van ICTS, Facility Services en het Administratief Centrum naar hun nieuwe kantoor in Amsterdam Zuid-oost.

Niets bijzonders?

Het gebouw aan de Hogehilweg is van buiten niet bijzonders: een dertien-in-een-dozijn kantoorpand. Maar aan de binnenkant is het afgelopen half jaar hard gewerkt aan een bijzondere werkomgeving. Kunst, groen, kleur en ruimte voor medewerkers om eigen identiteit toe te voegen was een belangrijk ontwerpuitgangspunt van architectenbureau Ex Interiors. Naast deze aspecten is ook een kunstzinnige laag toegevoegd die de identiteit en styling van het interieur versterkt: kunstenaar Job Wouters, ook wel bekend als Letman, is samen met de architect en een gebruikerscommissie tot een uniek concept  gekomen.

In twee sessies heeft hij bij enkele medewerkers van de HvA en UvA inspiratie opgehaald. De ambitie was duidelijk: natuur, kleur, kunst in het gebouw toevoegen. De identiteit van de diensten werd omschreven als eigenzinnig, creatief, flexibel en oplossingsgericht. Met die kernwaarden is Job Wouters aan de slag gegaan.

Het resultaat is de afgelopen weken met verf en kwast op de betonnen kern van het gebouw aangebracht: muurschilderingen van levensgrote octopussen. Op elke wand een nieuwe vorm en kleur aannemsend, als een samenhangende beeldsequentie, maar ook per tentakel uniek.  In het onderstaande filmpje is dit traject en de samenwerking in beeld gebracht. Een virtuele sneak preview, en vanaf 23 augustus in het echt te bewonderen vanaf de nieuwe werkplek.

Klik hier om te lezen over hoe onze ontrafelexperts dit project verder hebben aangepakt!

Ook een huisvestingsvraag?

Neem voor meer informatie over deze huisvestingsopgave of vrijblijvend advies contact op met Yvonne Janse via telefoonnummer 030 – 637 63 77 of via een e-mail naar yjanse@aestate.nl

Los ook mijn vraagstuk op!