Browser verouderd! Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij raden aan om een nieuwere browser te gebruiken.
Maak gebruik van Chrome, Firefox, Safari, of Edge.
Daniël is geboren en getogen in Amstelveen. Hij heeft de opleiding Technische Bestuurskunde en Management gestudeerd aan de TU Delft. "Deze studie vormt de brugfunctie tussen bestuur en technisch complexe projecten. Mijn vader had een tuinderij, mijn oom een loodgietersbedrijf en een andere oom was architect. Na een aantal jaren als adviseur te hebben gewerkt bij een universiteit en later bij een adviesbureau, ben ik op 26-jarige leeftijd mijn eigen bedrijf gestart. Ik heb mijzelf steeds verder ontwikkeld als adviseur, vaak als linking pin tussen organisatie, huisvesting en IT. Omdat ik zowel opgeleid ben als bedrijfskundige en als werktuigbouwkundige kon ik goed uit de voeten in technisch complexe opdrachten."

Ondernemer

Na zeven jaar succesvol te zijn geweest met zijn eigen onderneming was Daniël op zoek naar iets anders. Een volgende stap in zijn carrière. "Bij het uitvoeren van projecten werkte ik samen met Aestate, er was meteen een klik. Vanaf januari 2016 ben ik ingestapt bij Aestate en hebben we een stip op de horizon gezet voor Aestate, waarbij we duidelijke doelstellingen hebben opgesteld. Nu, een 5 jaar later, is het ons gelukt om deze doelstellingen te halen. Dat is een belangrijke bijdrage die ik in generieke zin voor Aestate heb. Ik ben van het doelen stellen en focus aanbrengen in ons enthousiasme en inzet. En die doelen vervolgens ook behalen geeft mij energie. Dit lukt niet altijd rechtlijnig waardoor mijn bedrijfskundige inzicht en commerciële kennis goed van pas komen."

Niet alleen het stellen van doelen is belangrijk voor Daniel, ook het bezig zijn met meerdere projecten en bedrijven. "Ik ben op mijn best als ik me op meerdere dingen tegelijk kan richten. Verschillende projecten bij verschillende opdrachtgevers, maar vooral ook van een goed idee naar realisatie van dat idee te komen. Zo'n combi van alles kan natuurlijk in periodes heel druk zijn. Gelukkig heb ik daarom diverse teams om me heen, waarin we per bedrijf of project samen werken om mooie producten af te leveren."

Van A tot Z

Aestate is een belangrijk aandeel in Daniëls bestaan en hij vindt daarom ook de ontwikkeling van Aestate erg belangrijk. "We zijn professioneel, super slagvaardig en weten goed om te gaan met nieuwe situaties. COVID-19 is hier een goed voorbeeld van. In deze periode van tegenslag zijn we diverse initiatieven gestart en hebben we nieuwe producten en diensten ontwikkeld zoals wewerkenthuis.nl en campusday.nl. We staan naast de klant en nemen de klant mee wanneer niet direct duidelijk is welke volgende stappen gezet moeten worden om zo hun eigen ambities waar te maken. Onze ontrafelexperts zijn goed in het inschatten wat een klant op een bepaald moment in het proces nodig heeft en kunnen zo een project van A tot Z succesvol te realiseren."

En de ontrafelexperts zelf? "De mensen maken het bedrijf. Ons kantoor op de boerderij is fijn, een goede plek om te ontmoeten en verbinden, maar uiteindelijk gaat het om de mensen en de samenstelling van het team. Mooi om te zien hoe onze mensen zich ontwikkelen in hun persoonlijke leven en als professional. Ik vind het bijzonder om daar als werkgever een belangrijke rol in te hebben!"

Nieuws

LLO-onderwijs binnen de Vrije Universiteit

Daniël Koningen - 24 januari 2023
uitgelicht_website_LLO_nieuws
Nieuws

Aestate AftelkalendAEr

Daniël Koningen - 23 december 2022
aftelkalendaer_uitgelicht_website_aestate copy
Bouwadvies door Aestate

Mijn specialisaties

 

Mijn projecten