Rogier heeft een studie Civiele Techniek afgerond aan de TU Delft. Daarmee is hij eigenlijk opgeleid als constructeur. Hij merkte tijdens zijn opleiding dat hij het onderwerp van civiele bedrijfskunde eigenlijk toch leuker vond. "In mijn afstudeeropdracht bij Unilever kon ik beide onderwerpen combineren. Dat was gericht op het ontwerpen van een standaard bouwsysteem voor ijsfabrieken. En dat kan je niet los zien van de processen en activiteiten die in die fabrieken plaatsvinden, namelijk ijsjes maken. Een heel duidelijk voorbeeld waarbij het gebouw ten dienste staat van het primaire (productie)proces, en waar je ook rekening moet houden met toekomstige (productie)veranderingen en bedrijfsvoering." Na zijn studie is Rogier gaan werken bij adviesbureau Twynstra Gudde. Daar is hij betrokken geweest bij meerdere bouwprojecten. In 2003 heeft Rogier de overstap gemaakt naar PwC, waarbij hij zich meer ging richten op adviesvragen die betrekking hadden op de strategie en bedrijfsvoering van organisaties die bezig zijn met vastgoed. En niet meer gericht op het daadwerkelijk bouwen. Denk daarbij aan adviesopdrachten voor woningcorporaties, zorginstellingen en gemeentes. "Na een aantal jaar actief te zijn als vastgoedadviseur had ik de behoefte om me verder te ontwikkelen binnen dit vakgebied. Ik ben in 2007 begonnen met de opleiding Master in Studies of Real Estate aan de Amsterdam School of Real Estate. Een waardevolle ervaring, inhoudelijk alsook de ervaring om een opleiding te combineren naast je werk. En ik ben nog altijd trots op mijn afstudeeronderzoek "Transformatiemodel voor vastgoedorganisaties van care-instellingen". Ook al was dit in 2010, ik kom nog steeds publicaties tegen waar naar 'mijn model' wordt gerefereerd." In de 12 jaar bij PwC heeft Rogier veel projecten gedaan, van strategische vraagstukken tot procesverbetering, van publiek tot commercieel vastgoed. Na 12 jaar PwC is hij in 2015 overgestapt naar Arcadis. Weer terug op het ingenieurs nest, waar hij ook de mogelijkheid kreeg om management ervaring op te doen. "Na een korte periode bij BakerTilly, ben ik in juni 2022 aan de slag gegaan bij Aestate. En daarmee bewust de keuze gemaakt om terug te gaan naar een adviesbureau dat zich primair richt op de publieke sector. Een sector die enerzijds goed bij mij als persoon past, en waar anderzijds heel veel gebeurt op mijn vakgebied."

De match met Aestate

"Wat me erg aanspreekt aan Aestate is de term 'ontrafelexpert'. Dit is iets waar ik me heel erg in herken. De antwoorden op de vraagstukken waar ik me mee bezig houd, zijn altijd complex en staan niet in een (studie)boek. Je moet het vraagstuk echt ontrafelen en komen met een creatieve maatwerkoplossing. Waar je de klant natuurlijk in meeneemt. En dat geheel spreekt me erg aan." Binnen Aestate gaat Rogier zich richten op strategische en organisatorische vastgoedvraagstukken, in het brede spectrum van publiek vastgoed. Verder heeft hij veel ervaring met vastgoed rekenen en investeringsvraagstukken. "Ik vind het ook altijd weer leuk om nieuwe andersoortige vraagstukken te doen. Dus wie weet wat er nog meer te ontrafelen is."

Drive

"Inhoudelijk zet ik graag mijn kennis en ervaring in om de betekenis van vastgoed (als bedrijfsmiddel) voor een organisatie te vergroten, in lijn met de strategie en (toekomstige) behoeften. Ik houd van het spanningsveld tussen de dagelijkse bedrijfsvoering en de rol van vastgoed daarin. De uitdaging om de organisatiebehoeften te vertalen naar (lange termijn) maatregelen voor de vastgoedportefeuille. En wat er voor nodig is om deze transitie succesvol te laten verlopen." Als adviseur krijgt Rogier veel energie van het als team samen oplossen van vraagstukken en probeert hij altijd te streven naar een antwoord op de vraag hoe hij de klant echt kan helpen, en kan laten schitteren.

"Ik vind dat wij als bureau een mooi breed spectrum aan ervaring bezitten. Daarmee kunnen we bijna elk vastgoed- of huisvestingsvraagstuk van de klant oplossen. En we doen dit niet alleen voor de klant maar juist samen met de klant. En met een team dat heel divers is, met verschillende achtergronden en loopbanen." Rogier is van mening dat het team elkaar op die manier steeds weer opnieuw kan uitdagen en dit mede een bijdrage levert aan de kwaliteit van de dienstverlening.

Nieuws

25 april: Real Estate Career Day!

Rogier Mattousch - 17 april 2023
Real Estate Career Day
Nieuws

Nieuwe ontrafelexperts Rogier en Rein

Rogier Mattousch - 18 juli 2022
Rein_Rogier_ut_aestate

Mijn specialisaties

/ Huisvestingsmanagement
/ Huisvestingsplan

Mijn projecten