Browser verouderd! Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij raden aan om een nieuwere browser te gebruiken.
Maak gebruik van Chrome, Firefox, Safari, of Edge.

Sander heeft tijdens zijn studententijd de HBO opleiding International Real Estate & Facility Management in Breda gevolgd. “Het leuke aan de opleiding vond ik de speciale aandacht op hospitality. De eerste twee jaar deelden wij een gedeelte van ons curriculum met de opleiding Hotel Management en was er veel focus op dit thema. Zo heb ik veel geleerd over onderwerpen als gastvrijheid, gedrag en organisatie. Maar ook over food & beverages en gastronomie.”

Identiteit en doelen

Naast het thema hospitality haalde Sander veel plezier uit de course real estate management. “Projecten binnen deze course waren gefocust op corporate real estate. Hoe kan vastgoed bijdragen aan de identiteit en doelen van een organisatie? Hoe stel je een goede vastgoedstrategie op? Maar ook hebben we het gehad over programma’s van eisen en werkconcepten. De uitwerking en presentatie? Een mooie maquette bouwen!”

Makers en gebruikers studie

In zijn laatste studiejaar heeft hij gekozen voor een combinatie van beiden en kwam hij uit op een stage bij Aestate. “Tijdens deze stage heb ik onderzoek gedaan naar de afstemming tussen ‘makers’ en ‘gebruikers’ van vastgoed en huisvesting. Hoe kunnen we de gebruikers beter meenemen in het proces? Mijn afstudeeronderzoek heb ik voortgebouwd op het onderzoek van mijn stage. Gedurende het afstuderen heb ik gekeken naar verschillende tools en methodieken die tijdens het bouwproces ingezet kunnen worden voor gebruikersparticipatie.” Na deze stageperiodes is Sander in dienst getreden bij Aestate als trainee en heeft hij meegewerkt aan verschillende projecten. Ook is hij technisch erg handig en weet menig collega hem te vinden met ICT-vragen.

Ideale werkplek

Als vervolg op zijn afstuderen wil Sander graag de Aestate toolbox verder ontwikkelen. “Ik vind het belangrijk om samen met de gebruiker een mooie omgeving te creëren. De werkplek is immers de plek waar je de meeste tijd doorbrengt, dus hoe kun je er voor zorgen dat je samen met de gebruiker de ideale werkomgeving creëert? We hebben al heel veel verschillende creatieve en originele manieren om gegevens op te halen. Kijk bijvoorbeeld naar onze DUPLO-methode! En we hebben er nog veel meer! Ik denk graag na hoe we zulke instrumenten op een effectieve en leuke manier kunnen inzetten en hoe we leuke workshop kunnen opzetten.

Aestate ontwikkelt snel en is de laatste tijd erg gegroeid. “Aestate spreekt veel verschillende ‘talen’. Zo heb ik veel collega’s met verschillende achtergronden. Het is mooi om te zien hoe we allemaal met elkaar samenwerken. Dat vind ik toch echt wel de toegevoegde waarde van Aestate.”

Bouwadvies door Aestate

Mijn specialisaties

 

Mijn projecten