Nieuws / 17 juni 2024

Het seminar bood een platform voor diepgaande gesprekken over de cruciale aspecten van vastgoedbeheer en de richting waarin de veiligheidsregio’s zich ontwikkelen. Het thema was gericht op “(ver)bouwen aan de toekomst”, met een focus op de spanning tussen gebruik en financiering van het vastgoed van de veiligheidsregio’s.

Inzicht in duurzaamheidsheidsambities

Deelnemers konden kiezen uit verschillende deelsessies, variërend van modulair bouwen tot de kazerne van de toekomst. Onze experts leidden een interactieve workshop met de focus op het sturen van duurzaamheidsambities. Ze presenteerden een innovatieve aanpak voor het verkrijgen van actueel inzicht in de voortgang van duurzaamheidsdoelstellingen via een dashboard dat naadloos aansluit op bestaande datasystemen. Dit biedt een vereenvoudigde manier om de uitvoering van verduurzaming binnen de vastgoedportefeuille te sturen en de voortgang effectief te communiceren en rapporteren.

Tom: “Mooi om te zien dat de verschillende veiligheidsregio’s die bij ons in de workshop aanwezig waren, ieder op hun eigen manier bezig zijn met het verduurzamen van hun locaties en bedrijfsvoering. Hierbij zie je dat doelstellingen op thema’s als Klimaat en Milieu veelal concreter worden ervaren dan de thema’s Mens en Circulair.

Een oplossing die in beide groepen werd getrokken is dat het belangrijk is om vooraf te definiëren wat een thema voor de organisatie betekent en daar ook concrete KPI’s aan te hangen. Vervolgens hebben we met elkaar nagedacht over welke data je dan nodig hebt om op deze verschillende doelstelling te kunnen sturen.”

Koert: “Verduurzamen is niet langer een keuze en kijkt verder dan alleen technische verduurzaming van gebouwen en het wagenpark. Het vraag om organisatie breed te kijken naar de duurzaamheid thema’s: Klimaat, Milieu, Circulair en Mens.”

Jackie: “Bij de verduurzamingsuitdagingen die we met elkaar hebben kan data een grote rol spelen bij het inzichtelijk maken en sturen op duurzaamheidsambities. Hierbij is het belangrijk om groot te denken en klein te beginnen.”

Het evenement was niet alleen een kans om kennis te vergaren, maar ook om te netwerken met vakgenoten en waar de grootste uitdagingen in nu en in de toekomst liggen.

Hulp nodig bij het sturen op duurzaamheidsambities?

Onze ontrafelexperts kunnen ook jouw organisatie verder helpen met sturen op duurzaamheidsambities. Wij bieden diensten aan als duurzaamheidsadvies en datagedreven huisvestingsmanagement.

Niet helemaal zeker wat jouw organisatie nodig heeft, of gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Schroom niet om contact op te nemen, wij staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek. Neem contact op via info@aestate.nl of 030 637 63 77.