Tessa is begonnen op het Hout en Meubileringscollege in Rotterdam, waar zij de opleiding tot interieuradviseur heeft gedaan. “Ik vond het altijd erg leuk om met interieur bezig te zijn en het ontwerpen van concepten. Daarbij sprak naast het interieur het ‘gebouw’ mij ook aan. Ik wilde graag doorstuderen, omdat ik altijd erg gemotiveerd ben en wist dat ik dit ook in mij had. Ik twijfelde erg over bouwkunde, maar vond dit net iets te technisch. Uiteindelijk ben ik bij Facility Management uitgekomen en kwamen mijn twee interessevlakken samen. Toen ik in het vierde jaar een minor Real Estate & FM ben gaan doen wist ik zeker dat dit is waar ik mijn werk van wil gaan maken.”

Sfeer en werkgeluk

De komende periode zal Tessa een afstudeeronderzoek doen bij Aestate. "Ik doe een onderzoek naar hoe de werkomgeving, met focus op sfeer en interieur, een bijdrage kan leveren aan het werkgeluk van kantoormedewerkers. Het zou leuk zijn als dit ook een bijdrage kan leveren aan het nieuwe huisvestingsconcept van Aestate.”

De creativiteit en de afwisseling spreken Tessa het meeste aan binnen dit vakgebied. “Geen een dag is hetzelfde! Daarbij spreekt het contact met de mens en het inspelen op de gebruiker mij erg aan. Het geeft mij voldoening om mijn creativiteit te vertalen naar de ultieme user experience. Daarbij vind ik het ontwerpen van een huisvestingsconcept nog steeds het leukst en hier wil ik ook mijn werk van maken denk ik”

Na haar opleiding wil ze graag het werkveld ingaan en misschien later nog een master volgen. “Als het student zijn blijft kriebelen, ben ik ook na deze studie nog niet uitgestudeerd! Een cursus Engels staat ook nog op mijn to-do lijstje. Uiteindelijk denk ik dat ik zelf het best pas in een huisvestingsadviesbureau of in ieder geval een job binnen de werkplekconcepten/omgevingen!”

Bouwadvies | Aestate

Mijn specialisaties

/ Hoe de sfeer en het interieur van de werkomgeving kan bijdragen aan het werkgeluk van kantoormedewerkers

 

Projecten